sjewdogtrspgtpåsjeiotgiådsfjtgrewådsgmtöamszrygto5psdjgtpjserytghorsägidshägöitsheäpöghrsäphgslrwrdhgzöäpz

ett skepp kommer lastat!

MED VADDÅ?

två syskon, kaviar, knäckebröd och en veckas semester i landet Belgien, det andra landet i världen jag har en hatkärlek till. det första landet är sverige. alla andra länder har jag antingen hat eller kärlek till.

slut. /M.

som jack bauer fast IRL

ordförklaringar:

jack bauer: hjälten som spöar terrorister i långköraren 24. varje avsnitt är en timme långt och så kör dom 24 avsnitt per säsong, så blir det liksom ett dygn av det. om ett dygn bestod av 20 % reklampaus, vill säga.  (nu kommer lite ironi) OBS OBS OBS BYGGER INTE ALLS PÅ STEREOTYPER OM ATT DEN VITE AMERIKANEN ÄR GOD OCH ATT ARABEN ÄR TERRORIST OBS OBS OBS

IRL: förkortning för I Riktiga Livet, alltså sånt som händer på riktigt och inte i datorvärlden eller tv/filmvärlden.

nog om blogginläggtiteln. 24 riktigt kassa timmar, alltså helt igenom, är ingen hit medan man (läs: jag) är mitt uppe i dom. när man är mitt uppe i 24 riktigt kassa timmar vill man mest bara lifta till Charleroi och ta första bästa ryanairflyg hem till sånt som man förstår sig på, sånt där man får välja hur man vill spendera sin dag och med vem, och så vidare et cetera unt so wieter ja. man vill till och med hellre hälla upp öl i baren på smålands än att ligga vaken i sin skrubb på vinden.

men.

sen går de där 24 timmarna över. och man blir bjuden på Pêche au Thon igen, vilket verkligen är det bästa sättet att äta både persika och tonfisk (för man får göra det samtidigt!). och man tar den långa bussresan hem så man hinner varva ner lite och skingra tankarna. och för en gångs skull är inte bussen överfull. och man har långkalsonger så man inte (bokstavligt) fryser häcken av sig. och man hinner fixa ihop ett gäng chokladbollar innan gänget kommer hem å lever rövare, som man ett par timmar senare kan förtära framför en alldeles lagom våldsam film, i det här fallet Bourne. och man hinner läsa ikapp lite kurslitteratur så att man känner att man har en chans att sätta islamologikursen som man ska läsa på distans den närmaste månaden.

och vips, så känns det hela lite, lite bättre och om en vecka kommer ett par syskon och semestrar med mej i Belgien i en vecka å det ska bli så rackarns gött och i april kommer ett till syskon och det blir också bra och idag fick jag reda på att veckan efter det där syskonet i april ska jag vara tyst en vecka utanför Paris, !!!!!!!, och det ska bli så rackarns fint och veckan efter det tar jag en vecka i Schweden och vips! så är det sommar här och vips! så semestrar jag en sväng i Litauen och vips! så är mitt år i Belgien slut å vips! så är jag student vid Lunds Universitet igen, och vips! så har jag nån slags examen, och vips! så är jag lärare och vips! så bor jag i rosengårdskollektiv och

vips! så ska jag sluta skriva för ikväll, det börjar flippa nu.

slut./m.



Tonfiskfyllda Persikohalvor, Pêche au Thon eller Pêche à la Americaine. Serveras kalla, gärna med pommes frites till, som allt annat i det här landet.

(p.s: ja, nu när jag läste igenom förhandsgranskningen så upptäckte jag också felsyftningen i texten, men jag tyckte den blev väldigt kul så jag låter den stå kvar. den som upptäcker den och kommenterar den först bjuder jag på Pêche au Thon i september. Med hemmafriterade pommes, så klart!)

det var ett nöje / du är ett skämt

skämt. nöje. två ord som jag, om jag fick göra om språkvetenskapen så att ackusativobjekt och subjektspronomen förpassas till historien, skulle placera i samma ordgrupp. för dom ligger ju så nära varandra.

men ändå är de så olika.

nöje: det var ett sant nöje att få träffa dig. det är ett nöje att få bo med mina sambos här i Belgien. det är ett nöje att få åka tåg sju hundra mil.

skämt: regeringen Reinfeldt är ett skämt. USA:s utrikespolitik är ett skämt. kött på McDonalds är skämt (fast det är i och för sig ett annat ord). etc.

här om kvällen serverade jag och min volontärkollega på en fest. efteråt kom en av de som var på festen fram och frågade hur jag hade haft det. jag svarade att det hade varit ett plaisanterie. han kollade lite konstigt på mig, och gick därifrån. jag kollade lite konstigt på honom, för jag tyckte inte det var något fel att svara att det hade varit ett nöje att få vara med. tre sekunder senare hann min mentala ordlista med, och genast hade plaisir passat mycket bättre än plaisanterie. eftersom plaisir betyder "nöje". och plaisanterie betyder "skämt".

vad lär vi oss av det här?

ingenting, antar jag. som vanligt då.

slut./M.

val.



Det där med att stänga av datorn för att spela gitarr i stället. För det är Så Mycket Bättre, som dom säger i Sverige nu för tiden. Själv säger jag inte det, för serien blockerades för utomlandet efter avsnitt ett..

Slut./M.

RSS 2.0