s_J_U_k

jag fortsätter på temat "Att Vara Sjuk", och trivs hyfsat med det. kroppen skakar inte som i förrigår och en närmast outhärdlig feber har ersatts av ett enerverande halsont. halsen har kurerats med ett antal koppar citronté med honung under förmiddagen, tillsammans med På Spåret, Skavlan, Christer i P3...


och vårvädret vi hade för ett par dagar sedan har bytts ut mot snö och kyla.

jaja.

slut./M.

la témperature!

Vaknade vanlig.
kände mig lite hängig en timme senare.
Fick komplimangen "Tu as l'air pâle" lite senare. Alltså att jag såg blek ut.
Tog tempen ännu lite senare.
37 å fem.
Som nu är uppe i nästan trettionio.
Fördel: Man får vara hemma.
Nackdel: Jag var redan hemma, jag var ledig och hade planerat en pluggdag som hette duga. Skulle läsa ut boken om Hajj, pilgrimsfärden till Mecka, som jag tentar om ett par månader på distans från Lund. (Tillsammans med två till. GÖTT!)
Fördel 2: Jag får stanna hemma i morgon också.
Nackdel 2: Jag var redan ledig i morgon också, och hade inte kunnat ta mig någon stans p.g.a generalstrejk. Dessa syndikalister!

Jaja. Nu ska jag ha liite uppesittarkväll ändå, njuta av På Spåret och kanske en film.

Tony Rickardsson: "Men ja ä inte bitter."

Slut.

Jag [Hjärta] Speculoos

Du vet nutella. [ja]. Tänk dig nutella, fast i stället för en dålig chokladsmak så har den en dålig pepparkakssmak. [Ok]. Tänk dig sen att just detta FINNS PÅ RIKTIGT, och heter Speculoos! [Åh, wow, faboulous!!].

Tänk dig sen att man kan marknadsföra den kaloribomben som Hälsosamt, och komma undan med det. I Belgien, alltså.



Det var allt. Slut./M.

brevet till mamma 23 januari tjugitolv


nu är jag tillbaka i Vedrin efter en mycket fin och vilsam helg i Bryssel. idag satte jag mig på första bästa spårvagn, utan att kolla vart den gick, sen åkte jag i fyrtio minuter och hoppade av när det såg trevligt ut. väl där åt jag lite, pluggade i en park och hittade en muslimsk bokaffär där jag spenderade en timma och fyrtio kronor på en liten muslim-hatt och en bönematta. sen gick jag, i min muslimhatt och med min bönematta och mitt mary poppins-paraply tillbaka in till centrum. det var ju liksom bara att följa spårvägen. dock missade jag stationen jag tänkte gå till, så det fick bli en liten omväg. men det gjorde ingenting, för Bryssel är Rackarns Vackert och Trevligt. inte minst när det regnar, för det är ett av mina favoritväder.

Kram!

ska det skrivas ska det skrivas här.

Grattis far på din Dag! Jag vet inte riktigt hur gammal du blev idag och sånt, men jag hoppas du trivs ändå och att du inte fyllde jämnt, för då borde jag ha kommit ihåg det och firat och sånt. Och sånt.





slut./M.

dfghjkiolp

häromdagen fick jag en kvarts genomgång av ungefär all grammatik och stavning i franskan, av en simgranne i banan bredvid när jag var å simmade.

igår och idag körde jag bil. folkabussen. den är go.

imorgon ska jag sova länge och sen springa.

söndag ska jag sova länge och sen baka hundra chokladbollar.

måndag ska jag sova länge, och sen ringa Trelleborgs komunalråd. Han bad mig ringa, i en artikel i Sydsvenskan idag. "Var det nån som tog illa upp får dom väl ringa", eller nåt sånt, sa han. Så då får jag se till att ringa. (intervjun med den korkade moderaten går att läsa här). sen ska jag laga ugnspannkaka till femti personer, som ska värmas upp på...

...tisdag, för då ska vi ha Soirée Multiculturelle, vilket betyder att alla volontärerna ska presentera sina länder lite kort, med bilder, mat och kanske lite musik. jag tänker chokladbollar, ugnspannkaka, zlatan, kungen (inte zlatan utan den andre), IKEA och lite vilda djur. Och ett ABBA-medley, följt av någon Bra Låt, och avslutningsvis A-RamTamTa, A-RamTamTa, A-Gulligulligulligulli RamTamTa, etc.

om en vecka somnar jag i ett fantastiskt härligt gästrum i Bryssel, efter en förmodat rackarns trevlig kväll i goda vänners sällskap. kanske efter ett biobesök (Sherlock Holmes, går endast som dubbad till franska i min stad, men Bryssel har den På Riktigt. Dock med dubbla undertexter eftersom det pratas både french&flamisch).

det var nog allt.

slut./M.

insikt gånger två.

igår lagade jag ugnspannkaka. då kom belgien till insikt om att varken grå leverkorvar, pommes frites eller musslor är världens bästa rätt, utan att det är just ugnspannkaka som är det.

idag gick jag en duggregnspromenad. någon hade satt fram en julkrubba, på sitt staket. jesusmamman och jesuspappan och jesusbarnet hade fått besök av dom tre vise männen. som hade gett jesusbarnet kungjesuspresenter. då slog det mig, att fredagens hyllande av monarkin (trodde ju jag sist jag skrev) nog egentligen går tillbaka på att det var trettondagen eller så, och kungar hit och dit.

i morgon: ledig dag. franskaplugg och islamplugg väntar. och springtur. och städning. "ledig" dag...

slut./m.

STENÅLDERN KAN BÖRJA!!!!

Jag vill börja med att ursäkta mig. Det flyger ljudvågor från mina hörlurar till mina trummhinnor, och de förmedlar endast bob hund just nu. Därav grammatikfel, eventuell oförståelig dialekt och impulsivitet och opassande ordval.

Kanske bäst att skriva av mig lite först, så bob hunden inte hoppar in i min narrativ om Kungspannkakan.

MEN VAD ÄR DET JAG HÖR?! SKA DU HÄNGA MED?? NÄ! NU SKA VI DANSA EFTER MIN PIPA JAG SKULLE BARA DANSA MED VAKTERNA STENÅLDERN KAN BÖRJA STENÅLDERN KAN BÖRJA SEN SKA VI DANSA EFTER DIIIIN PIPA TRALLALA LILLA MOLNTUSS JAG KÄNNER ETT BEHOV AV ATT GÅ FRAM OCH GÖRA BORT MIG.

Det är kanske inte Tranströmmer eller ens Ranelid, men jag gillar't.

Nu till dagens text:

Galette de Roi firas idag. Galette betyder kaka eller pannkaka, Roi betyder kung. Kungspannkaka kan man alltså säga, höhö. Förmodligen hyllar vi monarkin idag, eller är tänkta att göra det, but I'm only in it for the cake. Vi firar med en kaka eller tårta eller paj eller jag vet inte riktigt vad det liknar, som vi delar mellan oss. Hela kakan måste delas upp, för i kakan ligger en liten plastfigur gömd, som då är "kungen". Och kungen vill man ha. För då blir man kung, och får klä sig i en krona och välja sin drottning. Endast fördelar. Kan liknas vid svennetraditionen att äta gröt med en mandel i på julafton, och den som då får mandeln rimmar eller blir gift eller både och eller vad det nu var. Skilnaden är kanske främst att den som hittar mandeln med lätthet biter sönder den efter grötens koktid. Den som hittar Kungen i Kungspannkakan 1) biter sönder sina tänder eller 2) sätter denna Kinderäggleksak i halsen. Detta till trots är dagen omåttligt populär.

Och ja. Kakan smakade bra. Och nej. Jag fick inte Kungen, och Francois som fick Kungen och därmed blev Kung valde inte mig till drottning. Syrligt, sa räven.

Ajöss. /M.

RSS 2.0