Dom Där Orden.

Jahajaja. Då ska man (läs: jag) börja lära mej att använda ett språk som jag i många långa år lärt mej mer och mer av, men utan att lära mej att använda det i praktiken. Spännande, jadå. Vilka ord behöver man? Behöver man "naturaliseringsprocess" och sånt, från grundkursen i franska på universitetet? Förmodligen inte första veckan. Naturalisation. Kanske är det bättre att börja slå upp palsternacka, eftersom det är så rackarns gott så jag måste kunna svara det om någon frågar vilken som är min favoritmaträtt i hela världen. Och då kommer jag även behöva "favoritmaträtt". Men den kanske sitter nånstans i bakhuvet. (Plat favorit, kanske?).

Jag har börjat inse, men absolut inte vänja mej vid, att jag förmodligen inte kommer se en enda svensk artist / band live på typ ett år kanske. Och det är en jobbig skilsmässa, ty jag ränner på konsärer titt som tätt. Därför har jag redan innan flytten börjat botanisera bland franskspråkiga alternativ. Mélanie Laurent, kvinnan som eldar upp nazister i Tarantinos Inglourious Basterds, ligger högst i kurs just nu.






Slut för idag, tack för idag.

/M.

Då så.

Om en månad går tåg-flyttlasset till Belgien. Därav blogg. Det hör liksom till, på nåt sätt, att blogga när man drar till utriket. Jaja. Det blir nog bra. I Belgien väntar ett kollektiv på mej, och där ska jag vara typ personlig assistent till nån av snubbarna jag ska bo med. L'Arche heter organisationen jag ska jobba för. Upplägg: bo tillsammans i kollektiv, hälften utvecklingsstörda, hälften normalstörda. Det ser jag fram emot. Det ska bli grymt.

Man är välkommen att hälsa på.

Eller bara följa en blogg.

Slut för idag.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0