Andas in. Andas ut. Andas in. Andas ut. Andas.

Med två dygn kvar till bussens avgång från Svävarterminalen i Malmö är det bäst att försöka slappna av lite.

Det var allt jag hade att säga idag.

Slut /M.

fyra dagar kvar.

Ty idag är det tisdag och på lördag eftermiddag är jag framme i Bryssel. Tåg. Flyg. Häst. Resealternativen är många. Det landade dock på buss, till slut. Malmö Svävarterminalen - Bryssel Noord tar lite drygt femton timmar med Eurolines. Det är som sju och en halve tvåtimmars fysiklektioner, fast bra, spännande och roligt.

Slut.
/M.

emigrationsmjölk / Lait du Émigration !

om en stund kommer petter och oskar sen kommer flera sen några till och alla är dom hjärtligt välkomna på EMIGRATIONSMJÖLK med öl för dom som inte gillar mjölk. det blir trevligt och nu är rummet mitt nästan tomt och endast städning återstår och igår hjälpte mamma mej att packa och idag kom pappa med släp och hämtade grejer. Det är på riktigt nu. Om en vecka är jag i Belgien, förmodligen Bryssel för att några dar senare åka till Namur och börja så smått med lite franskakurs och inskolning i mitt nya fina vackra liv. Precis samma liv som nu men med lite andra förutsättningar med lite andra människor på lite andra platser. Spännande och jobbigt om vart annat. Spännande mest hela tiden och jobbigt när jag blir städ- och flytt-trött, men när jag blir trött är ju det mesta jobbigt så då får man komma ihåg hur det är egentligen. Och egentligen är det ju som sagt SPÄNNANDE!


Jag har ju inte delat med mej av nån musik på ett tag, så jag gör ett försök igen. Le Déserteur, finns i massor av versioner och så, men jag tycker nog att detta originalet är finast. Wresvijk, hur man nu stavar hans namn, har en på svenska, som är lite ösigare.

Men här kommer alltså lite FrAnSk KuLtUr:


Namur, here I come!

det är apsent på natten på väg mot morgon och jag flyttpackar för fullt för i morgon kommer mamma och hämtar lite möbler och lådor och kassar och sånt som jag ska dumpa i föräldrarnas fina källare och i kväll pratade jag med Jean-Pierre och fick klart för mig att DET BLIR NAMUR som jag så innerligt hade önskat och det känns bra och fint och om en dryg vecka är jag där och denna text skrevs helt utan punkt

slut // m

Känn ingen sorg för mig, Götlabåårjsch!

Säga hejdå till Göteborg: check.

Det här med att emigrera blev ännu mer på riktigt de senaste två dagarna, som spenderades i Göteborg. Träffa vänner som man gillar starkt och säga Hej Då, vi ses kanske inte på ett år eller så, det var vackert. Känsloladdat och vackert. Det blev inte sämre av att det var Kulturkalas i stan för mej som ääääälskar live-kultur i alla former. Passade även på att göra en London, dvs sova på en takterass. Det kallas att göra en London enbart för att jag gjorde det när jag var i London. Lite samma sak, somna till ljudet av spårvagnar (GBG) och trafik, och vakna i en tyst stad, runt fyra på morgonen, somna om och vakna ikapp med en vaknande stad. Vackert. Får du tillfälle att prova, så prova. Eller pröva, som jag skulle skrivit om jag var konsekvent med min skånska.

Som hejdå-stund ensam med Göteborg passade jag på att komma i lite kontinental-känsla: Crème Brûlée och två koppar kaffe på Hotell Egger. Fint skit, något dyrare än en Espresso House-hallonmuffins, men klart värt.

Nu är jag Hemma i Lund igen och ska spendera den kommande veckan packandes, städandes, Malmöfestivalandes och hejdå-ölandes.

Välkommen. Det finns folköl.

/M.

Hejdågrill!

Häromkvällen (igår, tror jag att det var) hade vi hejdågrill med familjen. Alltså, inte med Johan T Karlsson och hans musikprojekt Familjen, utan med min alldeles egna. Mamma Pappa Bror Bror Syster och så var Sara och Ina med också. Det var fint. Så nu känns det. Snart emigrerar jag. Om två veckor är jag på väg, antingen direkt eller via Skottland och Josef. Det är stort. Om en månad har jag börjat känna mej hemma, lärt mej ett dussin nya namn och fått en glimt av några nya personligheter. Det är stort.

Kvällen har spenderats på Pizzeria Avesta (namnet ska nog ha ett italienskt uttal, men det blir roligare på småländska...), promenerandes genom Stadsparken här i Lund, och nu tittar jag på Harry Potter 5 med franskt tal. Det där med populärkultur på franska är helt klart ett bra sätt att komma igång med språket. Film, serier (South Park), böcker, tidningar, Bibeln (är det populärkultur? kanske tveksamt..) you name it.

I kväll blir det ingen länk, för jag har två timmar Harry Potter kvar, och i morgon vill jag kunna vakna tidigt så jag hinner med bussen till Göteborg. Jag menar, man får ju ta avsked av den staden också. Och dess invånare.

/M.

Snart.

Då var det dags. Att börja boka, börja slänga, börja packa, börja röja och städa och ha hejdå-fest. Mao: det är dags att få tummarna ur. Att flytta från en korridor man bott tre och ett halvt år på kanske tar mer tid och kraft i anspråk än t.ex. att skriva en hemtenta. Så det går kanske inte att börja en torsdagkväll om jag ämnar vara klar följande fredag. Jag ska bara...

Snart får jag även reda på var i Belgien jag ska hålla hus. Det är liksom inte bestämt än. Jag hoppas på Namur. Det verkar fint. Och det har Anna-Lena sagt, att det är fint. Men var som helst blir bra. Det är ju mer grejen med att bo i ett L'Arche-kollektiv jag vill åt, än själva Belgien-grejen.

Det där med att lyssna på fransk musik för att komma in i språket är nog nyttigt. Att läsa likaså. Just nu: Harry Potter 1 på franska. Trollstav på franska: Baguette Magique. Kanske inte är det ord jag behöver först, men det satte sig ändå. Det var kul, på nåt sätt.

Dagens musik på franska: Le Maison Tellier. Jag har inte en aning om vilka dom är och känner inte något behov att ta reda på det heller. Dom börjar spela ca 40 sekunder in i klippet. Fint.



Slut för idag, tack för idag. Nu ska jag lära mig att knyta fluga. Inte att fiska med, utan att gå på bröllop med. Det blir fint.

/M.

RSS 2.0