chicha, libanesiskt kaffe och en krypskytts blodshämnd

på mitt favoritställe i Namur. grym falafel, med grymma tillbehör, grillspett och massor mera. fint. ikväll fick jag även lära mig att han som driver stället gör de grymmaste vattenpiporna och ett annorlunda men fantastiskt kaffe. mukhtaalif wa laakin djajjid jidden, momtaaz.
ikväll berättade han för mig och Ugne om hur ingen vinner på krig. 2006 var han krypskytt när Israel invaderade Libanon. hans bror jobbade för Röda Korset med hjälpsändningar. en dag blev brodern, som jobbade på samma plats som min vän, skjuten i huvudet av en israelisk krypskytt. min vän gömde sig i närheten och väntade i sju timmar på att hans brors mördare skulle synas till. han gömde en Kalashnikov ett stenkast bort, som han med en lina utlöste när det rörde sig hos hans motståndare, och när hans Kalashnikov brann av sköt fienden mot Kalashnikoven, och röjde på så sätt sin position. min vän sköt honom direkt.
min vän berättade att ingen vinner på krig. krig får en att vakna av mardrömmar varje natt. ingen vinner på det, trots alla ansträngningar vi gör för att kriga mot varandra.
vattenpipa på min väns café ska bli en god vana.
i morgon: möte med chefen. viktigt möte. I'll keep you informed.
Slut./M.

bra bus och dåliga

satt igår kväll vid kvällsmaten och försökte övertala R, en av grabbarna här, att följa med på vår Litauen-semester i Augusti. han skulle nog gärna hänga med, om det inte vore för att man flyger dit.

Kollega: Men varför vill du inte följa med?

R: Han kommer dö. (med han menas "jag", R)

Kollega: Nej nej, det händer inte olyckor när man flyger. Det händer olyckor när man åker bil, inte när man flyger. (här kunde övertalningsförsöket slutat i att R inte heller vill åka bil i framtiden, men det undveks)

M (en av de andra som bor här): JO! Det händer visst olyckor när man flyger, jätteofta! (Varpå M sneglar på min kollega och blinkar med ena ögat som för att säga: Där lurade vi honom allt!)

sådär bra bus, M.

Slut //

ett viktigt möte

hej hej hej


i morron alltså. då du.

möte med chefen. i morgon. Annick. vi ska snacka framtid, och jag har grunnat länge och väl. gjort listor och skrivit mer dagbok än nånsin (nja, men mycket). pros and cons. för och nackdelar. fördelar: många. nackdelar: ytterst få.

det handlar alltså om att eventuellt stanna ett tag till. med "ett tag till" menar vi nog fram till jul, eller som längst till nästa sommar. andra jag känner här som har stannat "ett tag till" har stannat i 10, 15, 20 år... jaja. vi får se. inget bestämt än, men det ska bli ett Mycket Spännande Möte.

såja. nu var ryktet officiellt.

i övrigt anser jag att Cartago borde förstöras, och helgen ska jag spendera i den huvudstad i världen som jag spenderat mest tid i, stockholm inkluderat. Bryssel alltså. innebär det att det är min huvudstad då? kanske.

kram på er, nu ska Timbuktu få sjunga "Fallskärm" för mig ett tag till, jag ska äta ett par chips och fortsätta skriva låten "Mened".

LYSSNA PÅ FALLSKÄRM HÄR!!!!





sommaren tjugihundratolv förklarar jag härmed invigd.

tåg. två och en halv timme, via Bryssel, Gent, Brügge mm. landar i Oostende och molnen försvinner i ett kick, solen drar på och temperaturen stiger fem grader på lika många sekunder. GÖTT MOS! på det: hitta gratis-cyklar i hamnen, göra cykelutflykt längs stranden (Nordsjön! Vackert och saltdoftande!) ta en paus, doppa fötterna, gå för långt ut så en lite för stor våg blöter ner de uppkavlade byxorna också. skriva sitt namn i sanden, cykla hem igen, stanna till på Delhaize (ica, typ) med förhoppningen att hitta lite Champagne och Jordgubbar att avnjuta i hamnen. mötas av något så himmelskt som den belgiska alkoholpolitiken: låg skatt, icke-monopol (vilket gör att ica can plocka in billig Cava) samt bäst av allt: Kyldisk! Man behöver liksom inte göra som i Sverige, gå på systemet (mån-fre 10-18, lör 12-15, typ) hem å kyla, ta med ut på picnicken, utan man kan liksom vara lite mer spontan och inte behöva dricka pissljummen skumpa för det. GÖTT MOS!! Cavan å Jordgubarna avnjöts i hamnen, på det följde helt okej restaurang med fin lasagne, och snipp snapp snut så var dagen slut (efter lång tåg-hemresa och nya bekantskaper med tiggande hemlösa / papperslösa grabbar från Rumänien. Gud vad skönt det är att ha 1) hem 2) nåt att göra som ger en mat i magen 3) papper. både toapapper och pass-papper).

det här ska nog kunna bli en Helt Okej Sommar. Lite kommande godbitar: Mor å Far på besök, minst en weekend till Lille, som helt klart är en av mina favoritstäder i landet Frankrike som helt klart är ett av mina favoritländer (det hör liksom till när man är franskanörd. det och marocko och sånt.), två veckor i Litauen och ett par vändor till kära lilla fula och underbara Bryssel.

Slut! /Markus.

p.s: jag vill hälsa till mormor också. Hej Mormor, hoppas du har en fin dag! d.s.

RSS 2.0