chicha, libanesiskt kaffe och en krypskytts blodshämnd

på mitt favoritställe i Namur. grym falafel, med grymma tillbehör, grillspett och massor mera. fint. ikväll fick jag även lära mig att han som driver stället gör de grymmaste vattenpiporna och ett annorlunda men fantastiskt kaffe. mukhtaalif wa laakin djajjid jidden, momtaaz.
ikväll berättade han för mig och Ugne om hur ingen vinner på krig. 2006 var han krypskytt när Israel invaderade Libanon. hans bror jobbade för Röda Korset med hjälpsändningar. en dag blev brodern, som jobbade på samma plats som min vän, skjuten i huvudet av en israelisk krypskytt. min vän gömde sig i närheten och väntade i sju timmar på att hans brors mördare skulle synas till. han gömde en Kalashnikov ett stenkast bort, som han med en lina utlöste när det rörde sig hos hans motståndare, och när hans Kalashnikov brann av sköt fienden mot Kalashnikoven, och röjde på så sätt sin position. min vän sköt honom direkt.
min vän berättade att ingen vinner på krig. krig får en att vakna av mardrömmar varje natt. ingen vinner på det, trots alla ansträngningar vi gör för att kriga mot varandra.
vattenpipa på min väns café ska bli en god vana.
i morgon: möte med chefen. viktigt möte. I'll keep you informed.
Slut./M.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0