Jupiler/Kung/Croissanger

köpte mitt första paket cigaretter på länge här om dagen. det var en vacker solig eftermiddag, och tillsammans med mina röda Lucky Strike köpte jag fyra croissanger, hur man nu stavar det på svenska. min vän George som är hemlös uppskattade båda produkterna. han hade inte haft råd till varken cigg eller mat på tre dagar, pengarna går ju till öl, och det är ju så himla dyrt även om man köper billigaste Jupiler (som Kung på systemet, ungefär).  man måste ju prioritera här i livet.


söndagspromenaden. med snor.

scenario: Markus (jag) och Raphaël (en av grabbarna som bor i kollektivet) är ute på en söndagspromenad i utkanten av vårt lilla belgiska Staffanstorp, Vedrin. I höjd med biodlaren så känner jag för att snyta ut lite snor. Det är mycket snor nu om dagarna, dels på grund av väder och dels på grund av ett väldigt dammigt och ostädat rum.

"M" i dialogen står inte för någon agent eller sekreterare i en Bond-film, utan helt enkelt för Markus, dvs. jag.
"R" i dialogen står nog inte heller för någon hemlig agent, men om det gör det så har den hemlige agenten lyckats bra med sin förklädnad. "R" står för raphaël, helt enkelt. Nu börjar vi.

M: Raphaël, har du en näsduk till mig?
R: Ja.
(Raphaël letar i fickorna och hittar en knölig gul-brun-grön-vit papperstuss, räcker över till mig.)
M: Har du en som inte är använd?
R: Ja, ok.
(Raphaël gör en ny utflykt i fickorna, och hittar en lite mindre använd näsduk, räcker över till mig).
M: Har du en som är helt ny? Oanvänd?
R: Ja.
(Raphaël tar fram en ganska använd papperstussnäsduk ur fickorna. Jag tackar nej.)
M: Det gör inget, Raphaël.
R: Det gör inget, Raphaël.

Med reservation för minnesluckor.

Slut./M.

en helt vanlig fredagskväll

jag: framför datorn, vid matbordet. Sherlock, andra säsongens andra avsnitt: "Hound of Baskerville". Spännande så det ryker om det.

dom: i soffan några meter till vänster om mig. varsitt paket näsdukar, ty det är mycket snor i omlopp. skrattar, R kan ALLA replikerna, säger dom ibland i förväg ibland i efterhand. annars brukar han inte säga mer än några ord i taget, men nu blir det långa meningar. för...

...på TV:n: Gendarmes! Det är ungefär polisskolan, fast på franska, fast producerat i lite mer jaques tatí-anda än snuten i hollywood-anda. jag föredrar sherlock. även om Gendarmes har sin charm.


tidigare idag: jag satt på ett av torgen, en uteservering som badade i solljus, kaffekopp med GOTT kaffe (svårhittat häromkring) och min kära hemtenta. en hel del folk. tjugo meter bort rullar bilarna sakta, sakta, för det är typ gågata. en av bilarna rullar in i bilen framför, så där så man hör lite kaross bucklas till. (här får hela torget någon-tappar-glaset-i-matsalen-känslan). bilen framför är en polisbil. båda bilarna stannar. han som körde in i polisbilen kliver ur. han passar på att tända sin cigg och ta rökpaus. ena polisen i polisbilen kliver också ut. spanar in bucklan, skrattar lite hjärtligt och önskar cigg-mannen en god eftermiddag. för det var ju inte så farligt.

välkommen till den belgiska trafiken.

slut./m.

idag

möte på dagcentrat, givande.
skype med viktor, fantastiskt.
ostshopping på stan, bra, ost är bra.
hemtentaskrivande, med ostpauser. gott. kul. mycket gjort. om man räknar in ostpauserna.

osten i fråga var en Orval, min favoritost i hela världen, och då har jag ändå smakat en hel massa olika sen jag slutade vara ostallergiker som femåring eller så.

fortsättning idag:

bussåkning! jag älskar att åka kollektivtrafik, och idag fick jag sittplats, score!!
godisätande. bra för hyn. om man vill ha mycket hy.
gaby and the guns-lyssnande, bra, för det är bra musik.
varg-ylande med min granne Marc. alltså inte granne som "vackra" på skånska, utan granne som i han som bor i rummet intill. (fast han är otroligt vacker, så granne granne kan vi säga så är alla med).

vi gillar att yla som vargar, jag och marc.

det var allt jag tänkte skriva idag. nu ska jag läsa Muslima till klockan nollettnollnoll, sen ska jag sova ett kvarts dygn, sen ska jag vakna och plugga igen. ÄLSKA PLUGGA! (om man får stipendier, vill säga.)

slut / m .

det var värst...

...vad lite en kan skriva i sin blogg. men det är av mindre vikt. läs nåt annat i stället. läs Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann, läs UnderbaraClara, läs al-jazeeras engelska nätupplaga, läs på inför en tenta eller läs lusen av någon oförskämd elev, om du är i lärarbranchen/vaktmästarbranchen/mattantsbranchen.

slut./markus.

RSS 2.0