sixteen years tomorrow and I'll never leave you



Nu går vi till vila igen efter händelsefulla dagar och kvällar, på olika sätt.

Men för oss som aldrig förr har lyssnat på Brainpool ordentligt är det på tiden.

Och i morgon firar vi en av grabbarna i kollektivet, om han inte är magsjuk. Quick, McDonalds fast annan logga, står på menyn.

Det var allt.

Slut och hej och sånt.

//Mac.

EU-topparna och andra pundare.


Bryssel.

EU-kommissionen-huset. Europaparlamentet. Många fina, dyra skrytbyggen. Välputsade fasader. Medelålders män, grisskära i hyn i beigea och svarta trench coats. Mercedes och BMW som de medelålders männen springer ut och in ur och ryggdunkar varandra lite granna. Sover i flotta våningar på Avenue de Transulveereen eller andra Straat.

Bryssel.

EU-kommissionen-huset. Europaparlamentet. Många fina, dyra skrytbyggen. Välputsade fasader. Medelålders män, smutsiga, stinkande iklädda trasor. Inte ens en cykel har dom, och tunnelbanan är stängd för de som inte har pengar. Sover i en hög med pappkartonger utanför EU-husen.

Bryssel.

Det blir så överdrivet jättetydligt. Vårt sjuka samhälle som jag varje morgon går med på att leva i. Det är lätt att kasta dynga på EU-pamparna som tjänar mer på en timme än vad han under pappkartongerna tjänar under sitt liv. Men det gör nog jag också. Likväl ska dom ha dynga. Jag också. Men dom också. EU-pamparna. Och jag. Och dom.

Bryssel.


B45.

En kollegas pappa och en annan kollegas svärfar (samma man för kollegorna är ett par) gick och dog i helgen. Idag var större delen av dagcentrats medlemmar med på begravningen. Person A var med, Person B stannade med mig på centrat. Följande dialog utspelar sig när de kommer tillbaka från begravningen.


Person A: Yves svärfar är död!

Person B: Va? Fortfarande?



Livet i mitt belgiska gruppboende är fantastiskt ibland.

Slut. /M.

Mycket film blir det.

När man inte orkar dra in till stan för att hitta på något när man är ledig. Ledig betyder också "ledig utan att några volontärkollegor är lediga samtidigt" vilket innebär att man får hitta på saker på egen hand. Och då är film ofta att föredra. I morgon ska dock jag och min kollega Ugne sitta på nåt café på kvällen, och det ser jag fram emot. En öl eller två, eller kanske rent av en kopp kaffe för att festa till det lite. En kopp kaffe MED koffein i. Sådana saknar vi här, för mina vänner som bor här på heltid ska tydligen inte dricka det där giftet. Så då får man dricka sina koffein-doser på stan. Dyrt? Ja. Gott? Ofta, inte alltid. Jag beställde en cappuchino, och fick in en kaffe med mycket mjölk i och spraygrädde på toppen. Gott? Nix. Inte.


Det var nog allt.

Slut. /M.

54WRET08OIU6W4ÅR8+09U52

Idag har vi varit på Belgiens motsvarighet till Ölands Djurpark, och jag var i mitt esse.

"Åh, vad söta de är, kycklingarna!", sa en av assistenterna till R.

"Ja, och du gillar ju att äta kyckling", sa jag till R, och fick nån slags blick av ovan nämnda assistent.

Vidare associerade jag fritt när jag såg några av bur... "inhängnaderna" som djuren lever hela sina liv i, att det vore spännande att jobba som lärare i en lågstadieklass och ha en temavecka om Minkar eller kycklingar, som avslutas med att man med de små liven besöker en farm för något av de två djuren. En å annan liten militant vegan skulle man nog kunna kläcka fram...

OCH:::::::::: FLYGBILJETTER, 4 stycken, BOKADE! JAG KOMMER HEM TILL JUL!!!! 22 december lyfter jag från Bryssel och 2 Januari flyger jag tillbaka från Kastrup. See ya there and then.

Nu: SVT-play-afton med Skavlan, Robins och några glas juice.

Slut./M.

RSS 2.0