snabbisuppdateringen.

ja, hej igen.

jag tänkte, att om det är någon som fortfarande läser den här blaskan efter ett låååågt uppehåll så är han/hon/hen/den/det värd en liten uppdatering:

senaste veckan har jag spenderat i Frankrike. den lilla pittoreska staden hette (och heter fortfarande) Nevers, och där ligger ett stort kloster. Heliga Bernadette, nunnan som liten flicka fick se Maria i en uppenbarelse i Lourdes (och därmed blev världskändis, inte över en natt ty hela världen klassade henne som galen/tokig (kanske var det en anledning att låsa in sig i ett kloster) men dock senare) ligger balsamerad i en liten glasmonter i ett kapell där.

(det föregående textstycket blev så klurigt grammatiskt att jag låter det stå kvar för att visa på min ofullkomlighet)

var var jag? just det, Nevers. där var jag alltså på en så kallad "reträtt". på arméspråk betyder det att Herr Generalen tycker att kriget går lite dåligt och därför drar man tillbaka sina trupper innan opinionen på hemmaplan svänger så mycket att man riskerar att inte bli omvald (*host* obama&irak *host*), och på katolikspråk betyder det att man drar sig undan från vardagen ett tag och lever i stillhet och tystnad, för att liksom komma i form. och det gjorde jag. kom i form, alltså. betyg: skitbra. verkligen skitbra var det. många nya tankar (merparten är redan bortglömda, men de ligger nog i bakhuvet nån stans och väntar), många nya vänner (som redan börjar ploppa upp på facebook, vilket såklart får mig att ifrågasätta vänskapen då facebook är ett monster) och många glas vin. vin till lunch och middag i en vecka = Frankrike. (när vi gjorde samma sak, fast med hela kollektivet i Belgien var det öl i stället för vin).

slutpladdrat.

//M.

p.s: jag highscoreade på min islamologihemtenta. d.s.

det där med att inte kompensera

hej hej

nu har jag låtit bli att skriva något på ganska länge. men i stället för att försöka kompensera och "skriva ikapp" som om det handlade om en tävling eller mattebok så börjar vi om från och med...              ...NU!


I dag har jag hängt på stan mest hela dagen. Massor med intryck, mestadels positiva. Men framför allt en tanke som min volontärkollega Ugne delade på bussen hem.

Jag: Vet du att i och med allt ljus som vi skickar ut i rymden så kommer man inte kunna se stjärnorna från jorden om några år?

Hon: Ja, det visste jag. Så man kan undra vad de såg för två tusen år sedan när de tittade upp på stjärnhimlen.

Jag: Det där kommer springa runt länge i mina tankar. Wow.


Slut.//M.

RSS 2.0